Skip to main content

Typically Kim

 • Natural born healer
 • Kim betekent “horizon”
 • Het Koreaanse Kim stamt af van een Chinees karakter dat “goud” betekent
 • Kim is ook een Keltische naam en betekent “de aanvoerder”
 • Taai en vasthoudend
 • Groot doorzettingsvermogen en harde werker
 • Aardige & vreedzame manier van doen
 • Positieve en geestige levensopvatting
 • In- en meelevend, maar direct en behulpzaam
 • Levensgenieter, maar ook af en toe een realist
 • Zorgzaam, spiritueel en intuitief
 • Stopt pas met zoeken als de onderste steen boven is
 • Eén van een (meisjes) tweeling
Kim Weemhoff

Kim Weemhoff

Jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met kinesiologie. Ik werkte toen nog als intern accountmanager Bedrijven bij de Rabobank. Mijn zoon was een paar maanden oud en had ’s nachts huilbuien en kon niet slapen. Na mijn bezoek aan een Kinesioloog bleken zijn oren de boosdoener. Met een paar behandelingen zag ik mijn zoontje meer ontspannen, stopten de huilbuien en kon hij de hele nacht doorslapen. Door alle slechte nachten kon ik zelf ook een behandeling gebruiken en ging ik regelmatig langs om weer te leren ontspannen en om mij weer lekker in mijn vel te zitten.

Steeds meer begon ik mij te interesseren voor het vak kinesiolgie, maar ook andere complementaire behandelingen en na een periode waarin ik zelf in een burn-out terecht kwam, besloot ik dat mijn toekomst niet langer bij de Rabobank lag, het “voelde” niet meer als mijn plek. Ook de balans tussen werk en privé was ver te zoeken. Hier ondervond niet alleen ik hinder van, maar ook mijn gezin.

Via een levensveranderende ontmoeting op een beurs kwam ik in aanraking met Welkin Kinesiolgie College, waar ik de driejarige hbo-opleiding tot psychosomatisch kinesioloog heb gevolgd. Omdat ik in mijn leven diverse nare gebeurtenissen en trauma’s heb meegemaakt, weet ik wat mijn cliënten doormaken. Ik kijk met dankbaarheid terug en wat ik heb meegemaakt was eigenlijk het beste wat mij kon overkomen. Het dwong mij na te denken over wat ik uit het het leven wilde halen en wat mij elke dag weer gelukkig en blij maakt. Dat heb ik gevonden in het vak Kinesiologie.

Ik help je om voor jezelf te kiezen!

Mijn opleidingen

Psychosomatisch Kinesiologie

Deze driejarige hbo-opleiding heb ik gevolgd bij Welkin Kinesiologie College te Bilthoven. Hier ben ik opgeleid tot kinesioloog, waarbij o.a. inzichten van de Chinese geneeskunde, acupressuur, voedingsleer, ect. werden meegegeven. Ik heb hier tevens de theorie en praktijk geleerd van het spiertesten.

Medische en Psychosociale Basis Kennis

Bij opleidingsinstituut Con Amore volgde ik de jaaropleiding Medische en Psychosociale Basis Kennis, waarin mij alle rode vlaggen vanuit de medische wereld zijn aangeleerd. Ook leerde ik wanneer ik door moet verwijzen naar andere behandelaars, zowel complementair als regulier.

Coaching

Bij JBBX Professioneel Training and Coaching heb ik de opleiding NLP Business & Leiderschap Practitioner en de NLP Master Practitioner gevolgd. Hierbij heb ik diverse coaching vaardigheden aangereikt gekregen en hoe deze praktisch toe te passen, zoals hoe kom je los van je beperkende strategieën & patronen en verdieping & integratie van NLP-structuren.

Bij- en nascholingen

Woord- en leefblind, ademwerk, opleiding tot instructeur Touch for Health, LEAP1 (LEAP2 volgt in oktober 2023), hechtingsproblematiek, polyvagaal theorie, etc. In maart 2024 start ik met de opleiding “De jaar van het wiel” bij Maarten Oversier.