Skip to main content

Hoe ziet een Kinesiologie behandeling eruit?

Een kinesiologiebehandeling duurt 60 tot maximaal 75 minuten en hoeveel behandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van je specifieke behoeften en doelen. Sommige mensen zien resultaten na één behandeling, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben (lees: drie tot vijf behandelingen). Het is belangrijk om te realiseren dat kinesiologie geen Quick fix is en dat het een proces is dat tijd en inspanning vergt.

Ik behandel je op een massagetafel. Het is prettig als je kleding aan hebt die voor jou makkelijk zit en waarin je je vrij kunt bewegen. Het komt voor dat ik op de voeten werk en vind ik het prettig als je sokken aan hebt of bij je hebt.


Een behandeling bestaat uit een aantal stappen.

Stap 1. Intake en evaluatie

Is het je eerste behandeling, dan beginnen we met een intake: het doornemen van een vooraf in te vullen vragenformulier om te kijken welke aspecten spelen en waar je voor komt doel en/of klacht. Bij voldoende tijd volgt ook een basisbehandeling. Ook bespreken we de privacy- en behandelovereenkomst. Bij een vervolgafspraak kijken we waar je dan staat en gaan we van daaruit verder met behandelen.

Stap 2. Onbalans identificeren en balans herstellen

Ik gebruik vervolgens de spiertest om de oorzaak van jouw klacht als onbalans in je lichaam te identificeren. Met behulp van diverse (correctie) technieken en hulpmiddelen herstel ik de energiebalans van het lichaam, zoals massage, acupressuur, ademhalingsoefeningen en specifieke bewegingen. Naast het fysieke aspect van de behandeling, besteed ik ook aandacht aan emotionele en mentale aspecten van je gezondheid. Ik help je deze te balanceren door middel van gesprekken, oefeningen, visualisaties of affirmaties. Het effect van deze technieken op je lichaam controleer ik wederom met behulp van de spiertest.

Stap 3. Advies en opvolging

Na de behandeling bespreken we de in de behandeling opgedane inzichten na en zal ik je groeiwerk meegeven. Dit werkt verdiepend en ondersteunend na de behandeling. Dit kunnen ook veranderingen zijn in je levensstijl en gewoonten die bijdragen aan een verbetering van je gezondheid. Ook het inplannen van een vervolgafspraak behoort bij deze stap, om je te ondersteunen bij het behalen van je positieve gezondheidsdoelen.

Stap 4. Na de behandeling

Drink na het consult voldoende water zodat de afvalstoffen in je lijf goed worden afgevoerd. Houd er rekening mee dat het lijf zo’n twee tot drie dagen nodig heeft om het zelf herstellend vermogen weer op gang te brengen. Je zult merken dat er van alles in je lijf gebeurt. De reactie is bij iedereen weer anders. Heb je vragen, neem dan gerust contact met me op.