Skip to main content

Moeder & Dochter relatie

De relatie tussen een moeder en haar dochter is de eerste relatie die je hebt. Een relatie die kan uitgroeien tot de meest warme en liefdevolle die je ooit zult hebben. Waarom is deze relatie dan zo vaak moeilijk en aanleiding tot misverstanden en spanningen? Ondervind jij dit ook in de relatie met jouw moeder en/of met je dochter? Als geen ander weet ik hoe een verstoorde relatie tussen moeder en dochter kan zijn, in beide rollen en hoe dit op te lossen. Wil jij/willen jullie hulp bij:

  • Het evenwicht zoeken tussen de tegenstrijdige behoefte intiem te zijn en elkaar toch de ruimte te geven?
  • De schade in jullie verstandhouding zo beperkt mogelijk te houden? Wellicht ontdek je dat de problemen zoals wrevel, teleurstelling, spanning ook terugkomen in andere belangrijke relaties in je leven.
  • Het overwinnen van gevoelens van woede, schuldgevoel of frustraties en dat je tot een liefdevolle en bevredigende relatie kan komen. Het is nooit te laat om jullie relatie te verbeteren.
  • Het afstand nemen van het rollenspel waarin jullie terecht zijn gekomen? Je ruimte schept om je te interesseren in de persoon die de ander is.
  • Het op een gezonde manier los maken van elkaar en elkaars grenzen te respecteren?
  • Het aanpakken en verminderen van gezondheidsklachten? Een verstoorde relatie brengt spanningen, depressie, buikpijn, slapeloosheid en verdriet met zich mee. En dat kan weer hoofdpijn en rugpijn veroorzaken.
  • Het aanpakken van woede, boos- en kwaadheid? Deze emoties kan maken dat je je kwaadheid weg eet en heel dik wordt. Of je wilt baas over jezelf worden door baas over je hongergevoel te zijn en te vasten. Obesitas en anorexia hebben vaak met moeder-dochterconflicten te maken.

Wil jij ook ontdekken waarom de relatie met je moeder en/of dochter zo ingewikkeld is? Plan direct een behandeling in en ik help je weer geluksmomenten te creëren, je angsten en twijfels te verminderen… Kortom een betere relatie met elkaar te krijgen! Krijg antwoorden en inzichten op vragen over je relatie met je moeder en/of dochter. Om op een andere en misschien wel nieuwe manier met jezelf en met elkaar te verbinden. Weer de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan als moeders als dochter, in verbinding met elkaar!